Så mycket reflektion har det väl inte blivit...

Foto: Jenny Krigsman
Ja så mycket vila och reflektion blev det inte när vi kom hem ifrån semestern för vi möttes av den här fina synen när vi öppnade ytterdörren. Vi hade fått en vattenskada i vårt badrum i våras och när allt drog ut på tiden föreslog vi att renoveringen skulle ske när vi var i Thailand. Det hade ju varit smutt... Men nä... Så efter ett tokringande (som Svenne stod för) medan jag chockad vankade runt i en lägenheten fick vi dagen efter flytta till en evakueringslägenhet- i ett äldreboende.:-) Jodå ni läste rätt. Visst är det lite senilvarning på mig ibland och smällarna mot huvudet kanske inte gör saken bättre men äldreboende känns lite prematurt...
Skämt åt sido så skulle det här kunnat lett till en total kollaps för mig om det hade hänt medan jag fortfarande var mitt i studierna. Nu har jag ju lite mer luft i maskineriet, så det får gå. Så här efteråt förstår jag som sagt inte riktigt hur jag fick ihop det med plugg, jobb, träning och allt men en stor del förklaras av Svenne som skjutsat och fixat markservicen. Vad hade jag gjort utan honom? <3<3<3
Inte så beboligt...
Sjysst korridor. Man kan cykla i den. Det gjorde jag i torsdags morse när jag skulle till gymmet och hålla min spinningklass. Man kunde cykla ända fram till hissen, cykla in, åka ned och sen trycka på dörröppnaren så var man ute. Det är skillnad ifrån hemgatan där jag bär upp min cykel tre våningar...
I morgon ska vi flytta till en större lägenhet på samma våningsplan. På äldreboenden avancerar man snabbare förstår ni:-)
 
 Foto: Jenny Krigsman
 
Träningen har gått riktigt bra senaste veckan och jag försöker att pränta in det vi har övat på den senaste tiden. Jag tränar på att lugna ned mig och inte stressa på som en iller. Det som ställer till det är att jag tror att jag är mycket långsammare än vad jag är. En annan sak jag upptäckte var att om jag inte tänkte så mycket på att försöka hindra att jag blev träffad så blev jag plötsligt mycket bättre på att blocka!
Sen har vi ju de för mig svåra rundsparkarna. Jag upplever att jag är så stel och det har satt sig på hjärnan på mig. När jag efter en stund börjar slappna av och slutar tänka på det så blir sparkarna mycket högre och bättre. Jag måste bara tänka på att få med mig axeln också och sluta veva med armarna. Kanske kan man knyta fast överarmarna?:-)  
Jag har också en stående uppgift i att träna på min placering. Tänk att en decimeter framåt eller bakåt eller åt sidan kan betyda så mycket! Det är sjukt att en sådan förflyttning kan förändra så mycket.
Det som är så fantastiskt med thaiboxning är att det påminner mig så mycket om den personliga utveckling man arbetar med i psykoterapi. Man får från början särskilt som nybörjare kämpa med skammen över att inte kunna. Prestationsångest och oro över att den man tränar med ska tycka att man är dålig. Här behöver man ju plocka fram sin self-compassion för att orka. Och man behöver göra upp med skammen som annars hamnar framför en som ett hinder.
Det fina med One Chai är den fina stämningen och sammanhållningen. Det är ok att en vuxen karl eller kvinna gråter av besvikelse när sparringen har gått åt helvete och då kan man ge sig den på att någon kommer och dunkar en i ryggen tröstar och rycker upp en ur diket. När man sparras måste man hitta ett inre lugn och det man sysslar med är ett sorts schackspel där man behöver lösa problem. Varken skam, ilska eller rädsla är hjälpsamt här utan vi behöver komma bort ifrån hothjärnan och aktivera de områden som gör oss kreativa. Det ska vara roligt. Det låter enkelt men är ju sådant många av oss kämpar i åratal med i livet. Att hitta glädjen och njutningen utan att vara styrda av rädsla och prestationsångest. Att stanna kvar i nuet och vara närvarande och använda alla våra sinnen och inte bara speja efter hot eller fastna i det som har varit. 
EM i thaiboxning har hållits i Krakow, Polen och One Chaiarna Sandra Bengtsson och Rasmus Sundberg fick representera klubben tillsammans med ett helt gäng svenskar som ordnade guldregn över Sverige. Rasmus mötte tyvärr betonghårt motstånd redan i första matchen, men är en kämpe som säkerligen kommer knipa fler bälten än det SM bälte han har framöver. Och så blev det Sandras tur och hon visade vart skåpet skulle stå redan från start. Trots erbarmligt dålig liveström kunde man se vilken fantstiskt fin Muay Thai hon bjöd på och när hon (i vart fall som det syntes på den usla bildutsändningen) fullständigt utklassade polskan i finalen så var segern i hamn). Makalöst imponerande! SUPERGRATTIS SANDRA, vilken krigare du är! Och grattis till tränare Peter One Chai Wetzelmayr och hustru Clara och hela klubben! <3

Ha det så gott! 
Kram Åsa-Helena
Visa fler inlägg