Hur fixar människor all teknik vi numera behöver?

Jag sitter nu lite lätt medtagen och lättad på min balkong med en sprillans ny Mac Book Pro, och har nu nästan lyckats installera alla program jag behöver och kan nu äntligen ägna mig åt lite bloggande innan vi ska iväg till svärmor som fyller år. Jag ska inte gå in djupare hur vi ska ta oss dit, för då kommer jag osökt in på att det inte bara har krånglat med datorerna utan även avgassystemet på bilen har gått sönder. Jippie! 
 
Relationen med min dator är mycket viktig...
 
Nåväl åter till datorerna. Mina bekymmer började för flera år sedan då jag köpte en HP dator på Elgiganten. Redan under garantitiden började den att bete sig konstigt. Ibland var det som att någon annan styrde burken. Det var inte virus kan tilläggas. Jag lämnade in den till El giganten för felsökning men de hittade inget problem. Nähä? Mycket konstigt, för datorn fortsatte att krångal. Till sist blev det kraschar och elände och jag vände mig i desperation till en firma som lagade datorer. Jodå, visst var det fel på datorn. Hårddisken kunde inte läsas och det var en rad fel. När allt var fixat och installerat slutade notan på 3800 kr så jag kunde ju ha köpt en ny! Så för allt i världen lämna inte in din dator för reparation om den inte är väääldigt dyr. Det är bara ett råd.
 
Sedan dess har jag dragits med min HP Pavilion som skulle vara riktigt vass på sin tid. Vår relation har dock varit väldigt ansträngd med ideliga kriser och krascher. Dock har jag envetet tänkt på alla pengar jag har lagt ut och kämpat vidare i det längsta. Nu på slutet blev dock problemen så stora att jag ideligen fick göra säkerhetskopieringar av rädsla för den förestående definitiva kraschen, men ändå var jag inte riktigt förberedd när den väl inträffade. Inte nog med att denna drog med sig alla filer den såg även till att radera min hemsida. Dock fanns den ju tack och lov kvar ute på webben men jag försvann helt ifrån Google! Har ingen aning om hur detta gick till, men så blev det. 
 
Tack och lov fanns det lite pengar på kontot så jag gjorde slag i saken och sonderade terrängen vad det gäller bra laptops. Jag har ju alltid sysslat med PC så det var vad jag tittade efter. Till sist hittade jag en kraftfull och behändig ASUS. Den första jag tog hem krachade redan innan jag hade hunnit installera mina program. Lämnade tillbaks den till Webbhallen som utan knot gav mig en annan och konstaterade att det varit hårdvarufel . Nästa fungerade så pass bra att jag nästan hann att börja lägga in mina egna dokument men precis då började samma felmeddelande som gjorde att datorn startades om och om och om och om...
 
Då fick jag nog. Jag lämnade tillbaka den datorn också och Webbhallen var lika tillmötesgående även denna gång. Nu ville jag dock inte prova en PC till utan tog mod till mig och köpte en Mac Book Pro. Trots att det kommer att ta tid att lära mig den och trots att jag var tvungen att köpa ny programvara för flera tusen. Nu slipper jag äckliga Windows åtta (som är lika usel som den misslyckade Windows Vista) och nu slipper miljoner lager av smäck som slöar ned min dator. Jippie! Jag hoppas nu innerligt att jag kan få lite mer datorfrid.
 
Sen kan jag ju inte låta bli att fundera på det här med all teknik som vi behöver. Jag förstår inte hur folk fixar allt detta. Vi ska ha datorer, Ipads smartphones, smart TV, uppkopplingar hit och dit och sen ska allt synkas också. Jag vill inte tänka på vilken tid det har tagit av mitt liv att bara sitta och trixa med krånglande teknik och i synnerhet datorer. Men visst, tänk så mycket papper Svenne har sluppit i vår lägenhet tack vare datorerna. Sjukligt samlande av vetenskapliga artiklar blir inte så handikappande med dator...
 
Hoppas på en sommar med datorfrid... Och mycket bloggande...
 
Ha det gott och njut av värmen!
 
Kram Åsa-Helena
Visa fler inlägg