Ungen har blivit 20 och jag pluggar vidare som vanligt

Jaha så har helgen passerat med flygande fläng. Sonen fyller 20 i morgon så vi passade på att fira denna tilldragelse i helgen. Jag kan inte fatta att tiden går så fort. Men det är ju precis som alla brukar säga: Man har bara sina barn till låns.  

Detta var länge, länge sedan...

I morgon börjar jag min legitimationsutbildning i psykoterapi som kommer att pågå i tre år, om allt går enligt planerna. Pluggar vidare som vanligt alltså. Det är ju tryggt att veta att åtminstone inte den saken förändras...:-) Nåväl jag arbetar ju som vanligt, så jag har i alla fall en inkomst medan jag går utbildningen. 
Satt idag på pendeltåget med sonen på väg till ett barnkalas då jag hörde två unga tjejer prata. Den ene sa: "Tror du verkligen att hon blev gravid med flit?" Jag vet inte svarade den andra. Usch det är så äckligt att gamla kärringar har sex." Uppenbarligen talade de om en kvinna i fertil ålder och hon var en gammal kärring!?? Jag blir alltid så beklämd av åldersfixering och tänkte i mitt stilla sinne att en dag fattar de att sex är ålderslöst precis som det när det gäller det mesta i livet som gör det rikare. Jag kan inte fatta varför det alltid ska finnas så många fördomar och att det ska vara skamligt att bli äldre. Det är ju helt galet! 

Detta får mig osökt att tänka på gårdagens TV tittning som just handlade en hel del om sex och vad kvinnor ska leva upp till. I går kväll sändes nämligen Mia Skäringers föreställning Dyngkåt och hur helig som helst och har du inte sett den så är den ett måste. Hon är fantastisk och målar träffsäkra bilder som genererar gapskratt men hela tiden med en smärtsam kontakt med en hård verklighet. Se den genom att följa länken nedan

http://svtplay.se/t/165328/dyngkat_och_hur_helig_som_helst

Ha det gott

Kram Åsa-Helena
Visa fler inlägg